SvenskaMammor

för oss svenska föräldrar utomlands!

Information

Surrey

Här träffas vi svenska föräldrar i Surrey!

Plats: Surrey, England
Medlemmar: 12
Senaste aktivitet: Maj 4, 2017

Välkommen till svenska mammagruppen i surrey

Hej och välkommen.

Vi är en grupp i Surrey vars medlemmar bor i Guidford, Godalming, Cobham, Send, Farncombe, Farnham med omnejd. Vi träffas varannan fredag runt 10 för fika o lätt lunch till barnen. Dessutom brukar vi ordna en familjepromenad höst o vår samt firar Lucia och midsommar.

 

Vi har också startat en svensk skola som träffas söndagar vi har fn 35 barn i åldern 1-10 år (sång grupp för de minsta)

Själv heter jag Annika och är kontaktmamma för gruppen. Jag bor i Guildford och jobbar deltid på Ericsson. Jag har två barn som är 2 och 5 år. Dom både pratar och förstår svenska men så har vi också möjlighet att åka till sverige med jämna mellanrum. Just nu jobbar jag på att den stora tjejen skall prata svenska med lillkillen för av någon anledning har hon börjat prata med honom på engelska trots att han oftast pratar svenska med henne. 

Diskussionsforum

Den här gruppen har inga diskussioner än.

Kommentarplank

Kommentera

Du måste vara medlem i Surrey för att lägga till kommentarer!

Kommentar av maria fager den 4 Maj 2015 kl. 16.42

hej hej,

jag ar en svensk mamma som bor i guildford jag har tva sma under tre och funderar mycket pa hur man kan hjalpa barnen utveckla svenskan, min tvariga tjej forstar allt pa svenska men pratar mest bara engelska. skulle garna ta en kaffe med andra svenska mammor eller pappor i narheten. min email ar 

fagermaria@hotmail.com

Kommentar av Kristoffer Mullin den 14 Januari 2015 kl. 8.45

Hej

Jag är faktiskt värken svensk eller en mamma - jag är en halv-svensk pappa som bor i Oxted, på kanten av Surrey, med min engelsk fru and två dottrar, som är 4 och 1 år. Jag pratar svenska jämt med min äldsta dotter, och hennes förståelse verkar helt okej, men jag skulle gärna att hon tvingades prata det lite mer. Tyvarr ser vi inte farmor tillräckligt ofta - mest för att hon flyga tillbaka till Sverige hela tiden!

Finns det någon annan smabarns-förälder som bor i närheten av Oxted? Skulle bli kul att traffas. Jag är mycket frestad på att prova skolan i Godalming också, men det blir nog inte till sommarterminen nu.

MVH,

Kristoffer

Kommentar av Maria Roberts den 19 September 2014 kl. 15.55
Hej Sara,

Jag heter Maria och jag bor i Frimley så väldigt nära dig. Jag har tre barn. Två går i skolan och jag har en son som är 17 månader.

Jag träffas gärna nån gång om du vill. Kanske är lite tidigt för din dotter att gå till magic castle men nåt kafé i Camberley kunde ju vara trevligt.

Emaila mig om du vill träffas

Maria.roberts78@yahoo.co.uk

MVH

Maria.
Kommentar av Sara Page den 19 September 2014 kl. 3.02

Hej Annika & medlemmar i Surrey gruppen,

Jag heter Sara och bor i Camberley. Jag och min brittiska make har en dotter på 8 veckor som jag vill gärna introducera till svenska språket från en tidig ålder. Hon heter Lily Parisa och har persisk påbrå  då jag är själv persiska och uppvuxen i Sverige, Sundsvall för att vara mer specifik.

Vi vill gärna komma i kontakt med andra svenskar i området. Idag (19e September) ska vi börja en baby sensory klass från 11.30 varje fredag så vi kan nog inte möta er på de fredagar då ni träffas men gärna om det finns andra tillfällen.

mvh,

Sara & Lily

 

Medlemmar (12)

 
 
 


Lev Paleo nu med Anamaya
TEMADAGAR!

TEMADAGAR! 

Har du blivit ombedd att, eller frågat om du får, prata om Sverige på ditt barns skola? Och nu vet du inte var du skall börja? Ingen anledning till panik! Vi har gjort allt jobbet åt dej! 

Klicka här för våra färdiga temadagar eller temalektioner.

2015s nyord är här! 

För oss utlandssvenskar är det kul att se vilka ord som uppkommit men också bra för oss att hålla oss ajour med vårt modersmål! Här är några av orden, se om du kan luska ut vad de betyder: 

halmdocka 
mansplaining 
nyhetsundvikare
obror
plattfilm 

Om du vill se om du har har rätt, kolla här för förklaringar och alla nyorden.

© 2021   Created by Michelle Cadeau.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor