SvenskaMammor

för oss svenska föräldrar utomlands!

Flerspråkighet

\br| Målet med denna sidan är att Svenska Mammor och Pappor som vill att deras barn skall prata och förstå Svenska, skall kunna hitta tips och råd på hur man upprätthåller svenskan som ett levande språk inte bara i förståelse utan också i tal och skrift. Här kan du hitta lite information som kanske kan göra ditt jobb med att upprätthålla svenskan lite lättare.


Michelle Cadeau

 


Michelle har en BBA från Baruch College i NY. Hon är född på Österlen men har bott lite överallt i Sverige både som barn och vuxen. Hon kom till USA 1994, där hon gifte sig med James från Haiti i Karibien. Tillsammans har de sönerna Justin (född Okt 2001) och Elliot (född sep 2004). 

"För mej är flerspråkigheten jätteviktig. Jag hade inte varit 100% mej själv om jag inte hade pratat svenska med dem. Jag vill att mina barn skall vara lika mycket svenskar som amerikaner och Haitier, och utan språket hade det inte gått. 

Det är inte svårt att få sina barn flerspråkiga men det ger så mycket för alla inblandade. Jag är glad att kunna hjälpa andra Mammor och Pappor att kunna få den där där pushen som behövs. Med lite grundkunskap och mycket uppmuntran går det utmärkt att börja sitt liv som flerspråkigfamilj"Läs Michelles artikel om kodväxling

 


Lev Paleo nu med Anamaya
TEMADAGAR!

TEMADAGAR! 

Har du blivit ombedd att, eller frågat om du får, prata om Sverige på ditt barns skola? Och nu vet du inte var du skall börja? Ingen anledning till panik! Vi har gjort allt jobbet åt dej! 

Klicka här för våra färdiga temadagar eller temalektioner.

2015s nyord är här! 

För oss utlandssvenskar är det kul att se vilka ord som uppkommit men också bra för oss att hålla oss ajour med vårt modersmål! Här är några av orden, se om du kan luska ut vad de betyder: 

halmdocka 
mansplaining 
nyhetsundvikare
obror
plattfilm 

Om du vill se om du har har rätt, kolla här för förklaringar och alla nyorden.

© 2022   Created by Michelle Cadeau.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor