SvenskaMammor

för oss svenska föräldrar utomlands!

Information

KONTAKTA OSS

mejl: info@svenskamammor.com

adress: GlobeMoms
39 High Street
West Orange NJ 07052
USA

VÅR HISTORIA

Att vara Mamma är ett jobb i sej men att vara Mamma i ett annat land kan vara ett heltidsjobb. Målet med SvenskaMammor.com är att du skall kunna hitta information som gör att vara Mamma utomlands blir “lätt som en plätt.”


Vår hemsida är mycket stor och omfattande. Den kommer bara växa och bli ännu större. Vi har nu byggt ut den lite ytterligare och fått den mer lättnavigerad samt gett den ett rejält ansiktslyft. Hoppas ni trivs med den.

Bli medlem i Svenska Mammor! Som medlem kommer du alltid att vara uppdaterad med vad som gäller med nya passregler, nya filmer och böcker för barn, alla nyheter från Sverige som berör oss som föräldrar eller våra barn, får du tillgång till våra medlemsförmåner och kan vara med i våra stödgrupper (vi har stödgrupper i ämnen som ”Amning”, ”Vara Arbetande Mamma”, ”Språkutveckling” ”Viktminskning” och ”Barn med speciella Behov”) Du kan, som medlem, leta i vårt medlemsregister efter andra Svenska Mammor i din närhet och mycket mycket mer.


Barnen ligger ju oss självklart varmast om hjärtat . Så att de skall få växa upp med svenska språket så väl som de svenska traditionerna och kulturen är det genomgående temat i Svenska Mammors alla aktiviteter. Kärnan i hela Svenskamammors verksamhet ligger ju i möjligheten att skapa ett nätverk för Svenska Mammor som flyttar utomlands eller som får barn utomlands. Målet är att var du än flyttar i världen så kan du genom oss hitta ett redan existerande nätverk av Svenska Mammor och allt det för med sig.

Detta innebär inte bara Mamma grupper och familjeträffar utan också saker och information som kan förenkla arbetet med att oftast vara helt ensam om att ge våra barn ett helt språk och ett helt lands kultur och traditioner.


Att våra barn skall känna sig ”lika mycket Svenska som ...” (beroende på var du bor) är en dröm för många som, genom detta nätverk förhoppningvis kan bli verklighet.

Känner du till Mammagrupper, Svenska Skolor, lekgrupper eller annat som du tror skulle platsa här på sidan så hör av dig.Det var en gång ..

Jag heter Michelle Cadeau och det ar jag som har startat SvenskaMammor.com samt Mammagrupperna här i New York. Jag kom hit till USA permanent 1994 och under mina studier träffade jag min man James. I dec 2004 flyttade vi från Brooklyn, NY till West Orange, NJ tillsammans med våra prinsar Justin (okt 01) och Elliot (sep 04).


I Januari 2001 fick jag reda på att jag skulle bli Mamma! Jag blev klart jätteglad!! När jag hade lugnat ner mig och tänkte över detta riktigt fick jag panik – jag kände ingen som hade barn eller väntade barn här i New York. Jag skickade ut en bulletin på en emejl lista för svenska tjejer i New York som hette "tjejnätverket" och fick 5 svar från andra Svenska tjejer som var gravida. Vi började träffas sporadiskt under våra graviditeter.Gruppen växte och till vår första träff med barnen var vi 11 mammor och 10 barn (en av oss var fortfarande gravid.) Sedan dess har vi träffats en gång i veckan.

På våren 2002 hade vi en ganska lång väntelista. För att alla skulle kunna vara med så delade jag in oss i “små grupperna.”
Jag förstod att det fanns ett behov av “en plats” där Svenska Mammor kunde hitta information, tips & råd. Därför skapade jag SvenskaMammor.com. Jag tror att det är väldigt viktigt for oss alla, men kanske speciellt for oss som skall stanna utomlands, att våra barn har en referens grupp där de kan prata svenska. Kärnan i hela Svenskamammors verksamhet ligger ju i möjligheten att skapa ett nätverk för Svenska Mammor som flyttar utomlands eller som får barn utomlands. Målet är att var du än flyttar i världen så kan du genom oss hitta ett redan existerande nätverk av Svenska Mammor och allt det för med sig.
Vi har nu inte bara grupper runt Manhattan utan har hjälpt till att starta Mammagrupper över hela världen. Justin, min son, och jag älskar Mamma Grupperna! Jag har träffat några av mina, nu bästa vänninor i grupperna jag själv varit med i. Av Mammorna i grupperna har jag kunnat få råd och stöd och svar på tusentals frågor.

Jag hoppas att du skall trivas här och att SvenskaMammor.com skall vara till nytta for dig eller nån du känner.

Kram,


Lev Paleo nu med Anamaya
TEMADAGAR!

TEMADAGAR! 

Har du blivit ombedd att, eller frågat om du får, prata om Sverige på ditt barns skola? Och nu vet du inte var du skall börja? Ingen anledning till panik! Vi har gjort allt jobbet åt dej! 

Klicka här för våra färdiga temadagar eller temalektioner.

2015s nyord är här! 

För oss utlandssvenskar är det kul att se vilka ord som uppkommit men också bra för oss att hålla oss ajour med vårt modersmål! Här är några av orden, se om du kan luska ut vad de betyder: 

halmdocka 
mansplaining 
nyhetsundvikare
obror
plattfilm 

Om du vill se om du har har rätt, kolla här för förklaringar och alla nyorden.

© 2023   Created by Michelle Cadeau.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor