SvenskaMammor

för oss svenska föräldrar utomlands!

England
Dela på Facebook
Dela
  • Bloggposter
  • Diskussioner
  • Events
  • Grupper (7)

Englands vänner

  • Michelle Cadeau
 

Englands sida

Välkommen till Svenska Mammor England!Englands KontaktMamma heter Kajsa och henne når du på kajsa.uk@svenskamammor.com För information om de lokala grupperna gå till Grupper i menyn till vänster.

Hej jag heter Kajsa och har just tagit över som kontaktmamma för England och Wales. Jag har varit med i Svenska Mammor sedan min äldsta dotter (nu en långbent skolflicka) var en liten tjock bebis och vet hur mycket det kan betyda att hitta en mamma grupp att gå till. Mina flickor är nu 6 och 3 och jag försöker så gott jag kan att få dom tvåspråkiga med varierande resultat (en låter som tagen från Saltkråkan och den andra skriker "läs på lengeska" och slänger Barbapapaboken i huvudet på mig...) . Här kommer mammagrupperna in för så fort de kommer andra svensktalande barn in i bilden går det bättre med en gång. (klart att det vore mer effektivt att typ flytta till Sverige, men inte lika praktiskt..)  Kontakta gärna mig om du undrar något om att bo i England, du vill hitta en mamma grupp här eller undrar något annat. Det är inte säkert att jag har svar på allt men jag kan försöka i alla fall

Kajsa Ja kanske skulle lägga till att jag har bott i England i snart 15 år, först i London och nu i Godalming i Surrey.

MAMMAGRUPPER

För våra Mammagrupper i England klicka här eller i menyn till vänster. För London gruppena klicka här

GLOSOR PÅ ENGELSKA

Här hittar du de vanligaste graviditets glosorna översatta till eneglska.

SVENSKUNDERVISNING I ENGLAND


SVENSKA SKOLAN I MILTON KEYNES


Vi välkomnar barn i alla åldrar.
Vi träffas 2 timmar på söndagar.
För barn 6 år och äldre så har vi eget klassrum med utbildar lärarinna – och inga läxor hos oss inte!
För dom mindre barnen så erbjuder vi massor med pyssel aktiviteter, sånger, lekar och sagostunder – allt på svenska såklart.
Vi har hembakat fika varje gång, samt kaffe så klart.
Vi firar speciella svenska högtider så som lucia, jul, påsk och midsommar och klämmer in andra ”viktiga svenska dagar” så som Fettisdagen då vi åt hembakade semlor, eller våffeldagen, med nygräddade våfflor med sylt och grädde!
För mer info ber vi att man skickar ett mail till: svenskaskolanmk@yahoo.co.uk , eller ringer Charlotte på 07792 549 179.
Tack .

Charlotte Hellgren-Derry
Kassör
Svenska skolan i milton keynes


SVENSKA FÖRSKOLAN I BRISTOL

Gruppen träffas varannan lördag i Stoke Bishop, Bristol Annica, Eleonore, Kerstin och Maria Har ni några frågor eller funderingar hör gärna av er till oss (vi vill även gärna veta om ni inte är intresserade att vara med under höstterminen): Tove tove.samzelius@lycos.com Maria 01179 685878 Annica 01275 472991 Eleonore 01249 460991

 

Kommentarplank (1 inlägg)

Du måste vara medlem i SvenskaMammor för att lägga till kommentarer!

Gå med i SvenskaMammor

Klockan 18.37 den 29 Januari 2012, Ann-Louise De Voe sade ...

Hej alla svenska mammor i England,

Jag bor i USA och jobbar hemifrån, säljer Scentsy produkter. Jag är inte bra på att sälja produkter men jag har lyckats jättebra med Scentsy. Jag har katter och en dotter och jag tycker om att använda doftljus. Problemet är att jag alltid oroar mig för att katterna ska bränna sig på ljusen. Nu använder jag bara Scentsy produkterna istället, en liten lampa som värmer stearinet och doften från stearinet sprider sig i rummet. 80 olika dofter.

Scentsy lanserades i England 2011 så det är inte så många i England som har hört talas om dom ännu. Bara 400 försäljare i England så här långt. Vet du någon som är intresserad? Ypperligt tillfälle att starta med Scentsy när produkterna är nya i landet. Finns möjlighet att tjäna mycket pengar eftersom du kan rekrytera och bygga ditt "team".

Kolla in min hemsida och hör av er om ni vill att jag skickar er en lampa, stearin och en  katalog.

Ha det så bra! https://devoe.scentsy.us/Home

Profilinformation

Förnamn:
KontaktMamma Kajsa
Efternamn:
xx
Stad:
xx
Land:
England
Närmaste största stad:
London
Emejl adress:
england@svenskamammor.com
Detta beskriver mej bäst:
Jag bor utomlands
 
 
 


Lev Paleo nu med Anamaya
TEMADAGAR!

TEMADAGAR! 

Har du blivit ombedd att, eller frågat om du får, prata om Sverige på ditt barns skola? Och nu vet du inte var du skall börja? Ingen anledning till panik! Vi har gjort allt jobbet åt dej! 

Klicka här för våra färdiga temadagar eller temalektioner.

2015s nyord är här! 

För oss utlandssvenskar är det kul att se vilka ord som uppkommit men också bra för oss att hålla oss ajour med vårt modersmål! Här är några av orden, se om du kan luska ut vad de betyder: 

halmdocka 
mansplaining 
nyhetsundvikare
obror
plattfilm 

Om du vill se om du har har rätt, kolla här för förklaringar och alla nyorden.

© 2022   Created by Michelle Cadeau.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor