SvenskaMammor

för oss svenska föräldrar utomlands!

Jag bor i Sverige
Dela på Facebook
Dela på Facebook MySpace
  • Bloggposter
  • Diskussioner
  • Events
  • Grupper (10)
 

Jag bor i Sveriges sida

Jag bor i Sverige!Välkommen till vår nya Jag bor i Sverige sida. Svenska Mammor har tidigare bara varit för svenska familjer i utlandet. Vi har fått mycket förfrågningar om Mammagrupper i Sverige och många hemvändare är fortfarande med i Svenska Mammor och vill fortsätta fast de bor
i Sverige.

Så här är vi nu - med en hel avdelning bara för er som bor i Sverige. Vi kommer att fylla på med information allt eftersom. Har du information som du tycker passar här så hör av dej.

Här hittar du våra Mammagrupper (som i Sverige är språkindelade) information om att leva i mixade förhållanden och mycket mycket mer. För dej som är på väg ut i världen finns det en hel avdelning som heter "Jag skall flytta utomlands" För dej som just kommit
tillbaks från en utlandsvistelse besök "Hemvändare" avdelningen.

SPRÅKGRUPPER I SVERIGE!


I menyn till vänster hittar du våra grupper!
Hittar du inte din familjs språk där så hör av dej till oss så startar vi en grupp för dej. Mejla oss på isverige@svenskamammor.com


Bra sätt att se på en mångkulturell familj är mångfalden som detta ger. Vilket berikande, vilken otrolig stryka att kunna leva i en mångkulturell familj och kunna lära av varandra, kunna fler språk och mycket annat.

Som resultat är medlemmarna i en mångkulturell familj så mycket mer benägna att acceptera över alla gränser. Att kunna uppfostra barn i en sådan familj till att bli världsmedborgare utan gränser när det gäller "ras", religion eller annat är ett privilegium.

INNAN MAN BILDAR FAMILJ!

Att tänka på och prata om innan man skaffar barn tillsammans. Dessa saker är inte enbart för ett par med olika kulturer eller religioner, men för oss som är gifta med män (eller kvinnor) från andra kulturer blir det ännu viktigare att ta reda på hur han eller hon ser på saker och ting. Att diskutera detta innan barnen kommer kan eliminera en hel del problem. Detta gör dej och din partner redo för era skiljaktligheter och ni kan prata ut och bestämma saker redan innan barnet kommer (för efter det att barnet kommer
kommer ni att ha nog av saker att ta ställning till)

Här är några frågor som kan vara bra att ta upp.

Hur ska barnen uppfostras? Hur ser ni båda på saker som barnets medborgarskap, vems efternamn barnet skall ha, ska de döpas eller kanske omskäras?

Skall Pappan vara med på förlossningen?

skall du amma? Hur länge skulle du vilja amma? (Bor du i ett land där kvinnor inte ammar är det extra viktigt att du har din mans stöd i detta och att han inser hur viktigt det är för dej)

Vilket eller vilka språk skall ni prata med barnet?

Hur förhåller man sig till de förväntningar som finns i barnets omgivning? Tar ni hänsyn till alla sidor av släkten eller skapar ni era egna traditioner?

Synen på man och kvinna? Vem har ansvar för vad? Hur delar man på hemmasysslorna?

Barnuppfostran, hur är det i din partners kultur, och hur är det i landet ni bor? Kommer du som mamma ha huvudansvaret för barnuppfostran? Hur kan du uppfostra barnet på "svenskt vis" i ett annat land?

Hur tillbringar ni era semestrar? Som mamma drömmer du kanske om svenska somrar för ditt barn men vill din man spendera varje semster i Sverige? Vilka släktingar ska ni hälsa på?

Hur ska viktiga händelser i livet firas? Hur firar man högtider som jul, påsk, ramadan, och andra religiösa högtider

Hur ser ni båda på "aga"? Är det vanligt att man agar sitt barn i din mans kultur eller kanske är det det i landet ni bor.

Kommentarplank

Du måste vara medlem i SvenskaMammor för att lägga till kommentarer!

Gå med i SvenskaMammor

  • Inga kommentarer än!

Profilinformation

Förnamn:
KontaktMamma Michelle
Efternamn:
Cadeau
Stad:
xx
Land:
Sverige
Emejl adress:
isverige@svenskamammor.com
Detta beskriver mej bäst:
Jag bor i Sverige
 
 
 


Lev Paleo nu med Anamaya
TEMADAGAR!

TEMADAGAR! 

Har du blivit ombedd att, eller frågat om du får, prata om Sverige på ditt barns skola? Och nu vet du inte var du skall börja? Ingen anledning till panik! Vi har gjort allt jobbet åt dej! 

Klicka här för våra färdiga temadagar eller temalektioner.

2015s nyord är här! 

För oss utlandssvenskar är det kul att se vilka ord som uppkommit men också bra för oss att hålla oss ajour med vårt modersmål! Här är några av orden, se om du kan luska ut vad de betyder: 

halmdocka 
mansplaining 
nyhetsundvikare
obror
plattfilm 

Om du vill se om du har har rätt, kolla här för förklaringar och alla nyorden.

© 2022   Created by Michelle Cadeau.   Drivs med tekniken bakom

Emblem  |  Rapportera en händelse  |  Användarvillkor